Whatsapp Müşteri Destek Hattı +90 536 297 78 83
Eğitici Ahşap Oyuncakların Sosyal Duygusal Motor Becerileri

Eğitici Ahşap Oyuncakların Sosyal Duygusal Motor Becerileri

Sosyal ve Duygusal Gelişim

Çocuk tek başına veya arkadaşları ile ahşap oyuncak oynadığında sosyal ve duygusal yönden gelişim gösterir. Arkadaşları ile oynadığında iş birliği, empati, duygularını ifade etme gibi beceriler gösterir. Aynı zamanda ahşap oyuncaklar ile oyun oynama sırasında başarı için güdülenir.

Eğitici oyuncakların kurallı ve sistemli yapıları sayesinde sorumluluklarını yerine getirme, kurallara uyma ve kendine güvenme gibi sosyal ve duygusal gelişim sağlayan alanlarda olumlu beceriler kazanır. Oyun sırasında arkadaşları ile problem yaşadığında sorun çözme, çatışmalar karşısında uzlaşmacı davranma gibi öğretiler kazanır.

 

Motor Gelişim

Ahşap oyuncakların çocukları geliştirdiği en önemli alanlardan birisi de motor gelişim becerileridir. Motor gelişim çocuğun büyük ve küçük kaslarını çalıştıran harekete dayalı gelişim alanıdır.

Ahşap oyuncaklar özellikle ahşap bloklar dizme, sıralama, üst üste koyma gibi komutlar ile çocuğun parmaklarını ve ellerindeki küçük kasları çalıştırmaya yöneliktir. Küçük kas becerileri gelişen çocuk kalem tutmaya ve yazı yazmaya hazır hale gelir.

Çocuk ahşap oyuncak ile oynarken, dengeleme, ayırma, bir araya getirme gibi el göz koordinasyonu becerileri kazanır. Bu beceriler çocuğun motor gelişimine katkı sunar.

 

Öz Bakım Becerileri

Öz bakım becerileri çocuğun günlük yaşamı ile ilgili yemek yemek, temizlik, araç gereç kullanımı, sorumlulukları gibi alanlarda sahip olduğu kazanımlardır. Ahşap oyuncaklar ile günlük yaşamın küçük modelleri ile örneklendiğinde evcilik gibi oyunlarla oyuncaklarını hayata monte eder. Ayrıca araç gereçleri doğru kullanmak ile ilgili bilinç kazanır.

Oyuncak oynama sırasında veya sonrasında da kazanımlar bitmez. Oyuncaklarını kırmadan düzenli kullanması da öz bakım becerileri ile ilgilidir. Oynadıktan sonra oyuncaklarını toplaması yaşam alanını düzenli tutması yine oyuncaklar ile kazandırılan faydalı davranışlardır.